In verband met COVID-19, ook wel bekend als het corona virus, is de Graanschuur verplicht zich aan enkele maatregelen te houden welke door Koninklijke Horeca Nederland zijn opgedragen.

Voor de Graanschuur zijn de volgende maatregelen van toepassing:

“Restaurants en cafés mogen open, onder voorwaarden:

  • Een maximum van 30 gasten (dus exclusief personeel)
  • Bezoekers moeten reserveren.
  • Iedereen houdt 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding vormen en tweetallen. Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten.)
  • In een checkgesprek vooraf tussen ondernemer en gast wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert

Terrassen

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

Evenals in de publieke ruimte vindt handhaving van de 1,5 meter plaats vanaf drie personen. In dit geval gebeurt deze handhaving primair door de locatie-eigenaar. Dit laatste is ook van toepassing in de binnenruimte van horecagelegenheden.”

Bron: https://www.khn.nl/lobby/khn-lobby/gezondheid/coronavirus

Veelgestelde vragen

Gaat de Graanschuur open op 1 juni?

Vanaf 1 juni zal de Graanschuur gebruik gaan maken van een corona proof terras.

Moet er van te voren gereserveerd worden?

Ja, voor een plek binnen in de Graanschuur is het nodig van te voren te reserveren. Het is niet nodig of mogelijk om te reserveren voor een plek op het terras.

Mogen terrasgangers gebruik maken van het toilet?

Na het beantwoorden van vijf vragen is het, afhankelijk van de antwoorden op deze vragen, mogelijk om gebruik te maken van het toilet.

  1. Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur? Hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38 graden, benauwdheidsklachten.
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld in een lab?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact gehad met hem/haar terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Indien een van de bovenstaande vragen met ja beantwoordt wordt, kan er geen gebruik gemaakt worden van het toilet en willen we u vriendelijk verzoeken naar huis te gaan.